Friday, March 18, 2016

Баня на годината - проекти, които си заслужава да се видят

Приключи конкурсът на Идеал Стандарт Баня на годината и сега мога да покажа кои са проектите, които лично на мен много ми харесаха. Някои от тях изобщо не бяха сред номинираните, но според мен си заслужава да им обърнете внимание:


БИСЕР ГЕОРГИЕВ - TONIC_II: "В проекта си искам да наблегна на осветление което подчертава облите форми на колекцията TONIC_II"

Макар и малко мрачна, банята отговаря на всички изисквания на категорията и е с една от най-директните обосновки.

ИГНАТ ГЕОРГИЕВ - ИДЕАЛНАТА БАНЯ TONIC II

BATHROOM "SENSE"- "ЧУВСТВО" / БОРИСЛАВА ПЕТКОВА

ПЕТЪР ТРАЯНОВ - CONTRASTO

- една много уютна баня, която също остана незабелязана, а тя показва модерното виждане на банята като място с много функции.Използвани са мебели, които са устойчиви на влага, модерни като дизайн и чудесни като акцент.

РОСЛАВА ДЖАМБАЗОВА- THINK_NOW

 - една баня със специална атмосфера, обмислени детайли и възможност за цялостен контрол чрез система за управление. За съжаление също не беше сред номинираните.


Много се радвам, че като цяло проектите тази година показват по-голям професионализъм, по-добро познание за възможностите да имаме максимално удобство и функционалност в банята и по-добро разбиране на професията интериорен дизайнер. Което до голяма степен е заслуга и на този конкурс на Идеал Стандарт.

No comments:

ShareThis

“The idea that design is the development of a series of progressive sketches is romantic and not very accurate,”

Charles Eames noted back in 1964.